Thor Charity

Kezdeményezés – segítségnyújtás az Ukrajnából menekülteknek
Ahogy eddig minden évben, így idén is igyekszünk tenni valamit a saját szintünkön a közügyekért. Évente egy alkalmat szánunk erre, elkerülve azt, hogy bármilyen visszatetszést váltson ki mindez. Az idei szerveződés picit korán jött, egészen más terveink voltak 2022-re. Azonban az elmúlt években hozzászokhattunk, hogy a sors másképp alakít bizonyos dolgokat…
Mindenkit megrázott az Ukrajna ellen indított orosz támadás. Csütörtök óta a hírek a szomszédunkban folyó háborúról szólnak. Mindenki láthatja az érintett nagyvárosokat és az országot tömött sorokban elhagyó családokról közölt felvételeket. A menekülthullám csütörtök óta folyamatosan éri hazánkat. Mozgósításba kezdtek a jótékonysági civil szervezetek is, a legrosszabb forgatókönyv szerint akár 600 ezer ukrán menekült is érkezhet. A humanitárius katasztrófa itt van, közvetlenül a szomszédunkban.
A Thor Gym segítséget szeretne nyújtani az Ukrajnából érkezőknek. Nagyon fontos! Nem politikai jellegű állásfoglalás a miénk, nem keresünk okokat-okozatokat, egyszerűen arról van szó, hogy vannak ártatlanok, akik segítségre szorulnak. Róluk szól ez a történet!
Azt pedig megtanultuk az évek során, hogy a Thor közössége egy kivételes szerveződés, akik mindig összefognak ha közös ügyről van szó.
Felvettük a kapcsolatot tehát a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány képviselőjével, aki elmondta, hogy jelen pillanatban megfelelő mennyiségű tartós élelmiszer és anyagi javak gyűltek össze (ez változhat, a helyzetre való tekintettel), így a legnagyobb segítség jelen pillanatban az anyagi hozzájárulás lenne.
Másfél héten keresztül a pultokban lehetett befizetni készpénzt, 1.000, 2.000,  és 5.000, – forint értékű „jótékonysági befizetés” címszó alatt.
Az így befolyt összeget pedig a Thor Gym és a THOR SE. kipótolja és legkésőbb a hétfői napon eljuttatja a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány részére. A kezdeményezéshez csatlakozott a Hf3 szövetség és Mézes Gergely partnerünk, akik az EMT bevételeiből tettek felajánlást.
A gyűjtés végeredménye az alábbiak szerint alakult:

THOR GYM (Újbuda, Zugló, Batta, Csepel és FunXional Gym): 255.000.-

European Masters Throwdown: 131.000.-
Mézes Gergely, mint magánszemély:   50.000.-
Hosszú Szilárd a Thor Gym tulajdonosa: 100.000.-
Összesen tehát 536.000.- forint került átutalásra a mai napon a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány számlájára, amit az Ukrajnából menekültek megsegítésére fordítanak.
Ismét megmutattuk, közösen, hogy milyen erős a közösségünk!
Minden munkatársunk, de elsősorban a rászorulók nevében nagyon köszönünk minden segítséget és támogatást!