Hétfőtől a Savoya parkban várunk edzeni

A Savoya Parkban található Funxional Gym edzőterem vezetősége is úgy döntött, hogy igazodva a Hf3 szövetség ajánlásához, megkezdi a terem nyitását!

Mivel a vírushelyzet előtt nem sokkal nyitottuk meg a termet, ezért nem kell tartanod tömegtől! Így ha egy biztonságos és nem zsúfolt edzőtermet preferálsz, nálunk a helyed!

A Funxional Gym nyitási időpontja: Május 11. hétfő

Az első héten még csupán „open gym” jelleggel használhatjátok a termet, azonban május 18-től már a csoportos edzések is elindulnak majd!

További fontos információk:

  • Mindenkinek, aki nem vette igénybe a HomeTraining programot, annak a bérlet vásárlása (amennyiben nem napijeggyel jössz edzeni) kötelező lesz! A korábbról (március) fennmaradt érvényes napokat pedig a beérkezett kérések alapján az új bérlethez írjuk majd jóvá.
  • Az elmúlt napokban felmértük a várható látogatottsági számot, hetekre lebontva. Ezáltal jelenleg kijelenthetjük, hogy nem áll fent a veszélye annak, hogy az ajánlásban szereplő kitétel („az edzőtérre vonatkoztatva 9 nm-enként 1 fő tartózkodhat”) veszélybe kerülne. Azonban folyamatosan figyelni fogjuk a teremben tartózkodók számát és ehhez alkalmazkodunk majd. Mindenesetre a teremben egyszerre maximalizált számú vendéget fogadunk, ami hatvan fő. Ezért előfordulhat, hogy az adott szám elérésekor a pultosunk már nem enged be új embert és megkéri, hogy kint várakozzon. Ebben majd kérjük a segítségeteket és türelmeteket.

Természetesen a szövetség által ismertetett protokoll figyelembe vételével kezdjük meg a működést és az első FÁZIS betartását ígérjük és kérjük tőletek is!

A Hf3 által közzétett PROTOKOLL, amelyet alkalmazunk:

1.FÁZIS:

Az edzőtermek megnyithatják kapuikat az alábbi szabályok bevezetése mellett:

– A teremben tartózkodás maximális létszámát a terem méretéhez képest kell meghatározni, ami alapján az edzőtérre vonatkoztatva 9 nm-enként 1 fő tartózkodhat.

– Belépéskor kötelező kézfertőtlenítés a recepcióra kihelyezett fertőtlenítővel. Az edzőterembe való belépést követően minimum 20 mp-es szappanos kézmosás.

– A leginkább veszélyeztetett korosztály, vagyis a 65 év felettiek számára az edzőtermek nem látogathatóak. A 16 éven aluliak számára szintén nem látogathatóak az edzőtermek, mert a vírushordozás szempontjából a közösség védelme ezt indokolja. Továbbá, krónikus, vagy kiemelt kockázatú betegségekkel küzdők, legyengült immunrendszerűek, illetve a covid-19 bármely tüneteit produkáló egyének sem tartózkodhatnak az edzőteremben

A maszk viselése az edzés időtartama alatt, az edzőterem edzőfelületén nem kötelező. Ellenben, az utcáról beérkezve és az edzőtermet elhagyva a beléptető helyiségekben, a közösségi terekben maszk és gumikesztyű viselése kötelező. Az edzőterem teljes területén a kötelező távolságtartás, az állami szervek irányelvei alapján kötelező (1,5m).

– Az  első fázisban a tusolók használatát nem javasoljuk, a második fázistól lehet elérhetővé tenni

– Egy légtérben több, párhuzamosan futó foglalkozás esetén, ezek időpontjait egymástól eltolva kell indítani. Az előtér és az öltözők terheltségének maximális időbeni elosztása érdekében.

– Kontakt sportok, küzdősportok, harcművészeti edzések az első fázis ideje alatt még nem indulhatnak el

– Rövidített nyitva tartást nem támogatjuk, igyekezzünk az edzőterem terheltségét a lehető legjobban eloszlatni a nap teljes részében

– Kizárólag csak előre csomagolt termékek értékesítése engedélyezett

– Klímák és ventilátorok használatának kerülése fokozott jelentőségű, a vírus esetleges terjedésének lehetőségét minimalizálandó

– Minden eszközt egy edzésen csak egy fő használhat, és órák végén fertőtleníteni kell a használt eszközöket, erre az edzőterem megfelelő mennyiségű fertőtlenítőt kell biztosítson

– Váltócipő, váltóruha használata kötelező. Zokni használata kötelező, míg a ruházat lehetőleg hosszú, bokáig érő nadrág, valamint vállat és derekat eltakaró felső rész kell legyen. Zárt cipő használata kötelező a kiszolgáló egységekben

– Törölközőt nem tehet ki az üzemeltető, kizárólag papírtörlőt biztosíthat

 

Várunk titeket a Savoya Parkban!