B’day Cup ’22

 

Az év első komoly megmérettetése! Vigyétek el ti a fődíjat és a dicsőséget!

 

Február 26-én ünnepli fennálásának 9. évfordulóját a Thor Gym, s mi más lehetne a legnemesebb módja ennek, mint egy csapatverseny rendezése!?

 

 

Immáron sok-sok éve rendezzük meg ezt a NYITOTT csapatversenyt, melyet tavaly a covid miatt ki kellett hagyjunk. Idén azonban újratöltve várunk titeket!

Várunk minden csapatot, akik úgy gondolják, hogy elvihetik a fődíjat, s akik a dicsőséget is magukénak akarják tudni!

 

Helyszín: THOR GYM ÚJBUDA (1116 Bp, Nándorfejérvári út 40/a.)

Regisztráció: 08:00 – 08:30

Verseny indulása: 09:00

 

A fődíj: 200.000,- Ft

 

Mik lesznek a teljesítendő kihívások?

 

FELADATOK

 

1. feladat:

Time cap 10′ – 3RM Deadlift – 3RM Military press

 

2. feladat:

AMRAP 5′ – A: Double kettlebell thruster – B+C: Double kettlebell rack hold @2*12, 2*16, 2*20 kg

 

3.Feladat

Time cap 10′ – Max cal bike – Max cal row

 

DÖNTŐ

25 min Time cap

50 strict chin / pull up

100 Dupla Kettlebell Clean 2×24 / 2×16 kg

150 push up

200 Wall ball 9 / 6 kg

 

Cikkünk bővült az alább olvasható sztenderdekkel is:

 

 1. Feladat: Felhúzás és katonai nyomás 3RM

 

Az első feladatban a csapat mindhárom tagja három ismétléses maximumot keres felhúzásból és katonai nyomásból. 

A versenyzők a platformon kezdenek, kezükben nincs semmi. A racket előzetesen beállíthatják a nyomáshoz, tárcsák azonban nem lehetnek a rudakon a versenyszám megkezdése előtt.

A bíró jelzésére kezdik el fellapozni a tárcsákat a rudakra, s állnak neki a feladatoknak. 

A versenyzőknek 10 perc áll rendelkezésükre, mely idő alatt tetszőleges számban és sorrendben kísérelhetik meg a gyakorlatok végrehajtását. Egyszerre egy versenyző dolgozhat, a másik két versenyzőnek minimum egy méter távolságban kell lennie a használt rúdtól.

 

A feladathoz használható „extra” eszközök: csuklószorító- vagy bandázs, térdgumi és erőemelő öv. Nem használható térdbandázs, könyökgumi, gurtni, valamint speciális erőemelő ruházat.

 

Felhasználható tárcsák méretei: 1,25kg; 2,5kg; 5kg; 10kg; 20kg, melyekből tetszőleges számú használható a gyakorlatok során. Két rúd áll a versenyzők rendelkezésére: az egyik a nyomáshoz, a másik pedig a felhúzáshoz.

A rudakra szabvány bumper tárcsákból 200kg fér fel. Amennyiben a csapat egyik tagja ennél nagyobb súlyt óhajt, ezt mindenképpen előzetesen jelezze valamelyik bíró felé!

 

Felhúzás sztenderdek:

A gyakorlat során a versenyző a nézőtér felé áll arccal, s a lába előtt vízszintesen fekvő rudat tetszőlegesen megfogja, és megemeli, míg egyenesen nem áll. A felhúzás végpozíciójában a térdeknek és a csípőnek nyújtva kell lenniük, a vállak hátra vannak húzva, a felsőtest pedig minimum függőleges pozícióban van. A versenyző a végpozíciót egy másodpercig kitartja, majd utána leereszti a rudat.

A mozdulat során nem elfogadott a „touch and go” technika, tehát minimum egy másodpercig a talajon kell lennie a rúdnak a következő ismétlés megkezdése előtt. 

Az ismétlések között a rúd nem engedhető el. Ha ez mégis megtörténik, azzal a gyakorlat érvénytelenné válik.

 

Érvénytelen felhúzás okai:

 

 • Abban az esetben, ha nem sikerül álló helyzetbe jutni úgy, hogy a térdek és a csípő nyújtott pozícióban legyenek.
 • A versenyző három ismétlésnél kevesebbet hajt végre.
 • A rúd bármilyen lefelé irányuló mozgása esetén, mielőtt az elérné a végpozíciót. 
 • A rúd megtámasztása combbal. Amennyiben a rúd lassan felaraszol a combon, de a comb nem támasztja azt, ez nem ok az érvénytelenítésre.
 • A versenyző a bírói jelzés előtt kezdi el a gyakorlatot.
 • A versenyző a mozdulat során hátra- vagy előrelép, vagy a lábfej oldalirányban elmozog.
 • A versenyző a gyakorlat során elengedi vagy pattintja a rudat. 
 • A versenyző  „touch and go” technikát alkalmaz. 

 

Katonai nyomás sztenderdek:

A gyakorlat során a versenyző arccal a rack felé néz, először a rudat kiemeli a rack villájából, majd hátralép. Ha felvette a kiinduló pozíciót (nyújtott térdízület, rúd a mellkason statikusan), a bíró jelzésére kezdi el a gyakorlatot végrehajtani. A vezetői jel után a versenyzőnek a rudat felfelé kell tolnia mindaddig, amíg a váll flexióba, a könyök pedig extenzióba kerül. A végpozíciót egy másodpercig ki kell tartania, majd visszaengedi a rudat a kiinduló helyzetbe. Az ismétlések között a rúdnak a mellkason kell lennie egy másodpercig, tehát nem használható „touch and go” technika a gyakorlat során.

 

Érvénytelen nyomás okai:

 • Abban az esetben, ha nem sikerül fej fölé juttatni a rudat úgy, hogy a kar a fül vonalába kerüljön, vagy a kezdőpozícióban a rúd nem érinti a mellkas felületét.
 • A versenyző három ismétlésnél kevesebbet hajt végre.
 • A rúd bármilyen lefelé irányuló mozgása esetén, mielőtt az elérné a végpozíciót. 
 • A versenyző a mozdulat során behajlítja a térdét vagy csípőjét, vagy megemeli a sarkát, esetleg hátra -vagy előrelép.
 • A versenyző a bírói jelzés előtt kezdi el a gyakorlatot.
 • A versenyző a gyakorlat során elengedi a rudat, vagy nem tudja visszatenni a rackbe. 
 • A versenyző  „touch and go” technikát alkalmaz, azaz nem állítja meg a rudat a kezdő-vagy a végpozícióban.

 

 

 

 1. feladat Anaerob:

 A versenyzők a bíró(k) jelzésére dupla clean technikával felveszik rack pozícióba a kettlebelleket. Ebben a pozícióban a felkar leszorul a bordához, kézfejek a váll vonalán belül, térd csípő nyújtott helyzetben. Ezt a mozdulatsort mindig csak egyszer végzik el a versenyzők, mielőtt elkezdenék a kettlebell thrustereket. A súlyok elosztása és a végrehajtási sorrend tetszőleges, de a választott súlynál kell maradni a feladat teljes ideje alatt. Egyszerre csak egy versenyző végzi az ismétlés(eke)t, a másik kettő az előbbiekben leírtak szerint tartja a megfelelő rack pozíciót. Álló helyzetből egy guggolást hajt végre a versenyző. Az alsó pozícióban a comb felső vonala a térd alá süllyed, kettlebellek rack pozícióban maradnak. Kiegyenesedés során a mozdulat megtörése nélkül a versenyző fej fölé juttatja a súlyt, úgy, hogy a csípő, térd, könyök nyújtott helyzetbe kerül, a kettlebellek a fül síkjával egy vonalban, karok függőlegesek a talajhoz viszonyítva. Ha a mobilitási képességek ezt nem teszik lehetővé, akkor a feladatsor előtt a bírónak ezt jeleznie kell a versenyzőnek. A kettlebelleket bármikor letehetik a versenyzők a feladat ideje alatt. Amennyiben a rack pozícióból kikerül bárkinél valamelyik eszköz, vagy azokat egy vagy több versenyző bármilyen oknál fogva leteszi, az eközben végrehajtott ismétlés(ek) nem számítanak. Fej fölé nyomás során a sarok elhagyhatja a talajt, de nem ugorhat fel a versenyző. Jerk technika nem megengedett a gyakorlat végrehajtása közben. Minden ismétlés, mely nem a leírt szabályok szerint kerül végrehajtásra, a bírók által elvételre kerül. Térdgumi, csuklószorító, valamint súly- és erőemelő öv, cipő használható

 

 

 

 1. feladat AEROB ÁLLÓKÉPESSÉG:

 

Time Cap 10’

 

Max Cal Row

 

Max Cal Air Bike

 

Evezés sztenderdek:

 

A versenyző a lábrögzítő pánt behúzása előtt nem kezdheti meg az evezést. A damper szabadon állítható.

 

Air Bike sztenderdek:

 

A versenyző felszáll a nyeregbe, ahol elkezdi hajtani az Air bikeot. Kiállni szabad.

 

A versenyzők mind a két eszközt egyszerre használhatják. Tetszőlegesen cserélhetnek, válthatnak eszközt. A cél a lehető legtöbb kalória gyűjtése a két gépen.

DÖNTŐ

25 min Time cap

50 strict chin / pull up

100 Dupla Kettlebell Clean 2×24 / 2×16 kg

150 push up

200 Wall ball 9 / 6 kg

Az összes feladatban, minden csapattagnak legalább 1 ismétlést végre kell hajtania minden gyakorlatból.

Amennyiben az egyik csapattag nem tud szabályos ismétlést felmutatni, akkor a másik két versenyzőnek 5-5 büntető ismétlést kell produkálniuk. Amennyiben 2 fő nem tud szabályos ismétlést produkálni, akkor a harmadik csapattagnak 10 büntető ismétlést kell bemutatni.

Az állomások között 20-20-20 méter farmer sétát teljesít mindegyik versenyző (2×32 / 2×24 kg).

 

A feladatsort a csapatok a megadott sorrendben teljesítik. Egy ember dolgozik, míg a másik két csapattárs pihen. A döntő a megadott ismétlésszámok elvégzése után ér véget, vagy a meghatározott idő leteltével. Ha a lentebb részletezett sztenderdekben bármilyen követelmény nem teljesülne a gyakorlatokban, akkor az ismétlések elvételre kerülnek. A megadott ismétlésszámok tetszőlegesen oszthatóak el a csapattagok között és tetszőleges számú csere hajtható végre. 

 

Chin / Pull up sztenderek:

 

A versenyző szupinált / pronált fogással fogja meg a rudat, a karok nyújtva, a térd nyújtva, a sarok a csípő vonala előtt. Ebből a pozícióból a versenyző rúgás, vagy lendületvétel nélkül felhúzza magát, amíg az áll a rúd vonala fölé nem kerül. Ezután a versenyző visszaereszti magát a kiinduló pozícióba, ahol egy pillanatra mozdulatlanná válik, és innen indítja a következő ismétlést. Az ismétlés érvénytelen, ha a versenyző nem a fent leírt pozícióból indítja el, a lábait használja, vagy lendületet vesz az ismétlés közben, illetve ha az áll nem hagyja el a rúd vonalát.

 

Dupla Kettlebell Clean sztenderdek:

 

A versenyző az első ismétlést a földről indítja és rack pozícióba juttatja, ahol a belleket egy pillanatra megállítja, térd, csípő nyújtott helyzetbe kerül, a felkar leszorul a bordához, kézfejek a váll vonalán belül vannak. Az ismétlek között a kettlebellek bármikor letehetőek kontrolláltan, dobás nélkül. Ha a fenti pozícióban a megállítás nem érvényesülne, vagy a kettlebelleket nem kontrolláltan tette le a versenyző, akkor az ismétlés szabálytalannak minősül és nem számít ismétlésnek.

 

Push up sztenderdek:

 

Start pozícióban a versenyző fekvőtámasz helyzetből (térd, csípő nyújtva) indul. A lábak zárt pozícióban, a karok teljesen nyújtott helyzetben vannak. Ezt követően a versenyző karhajlítást végez. Az ismétlés csak akkor érvényes, hogyha a könyök helyzete eléri/meghaladja a derékszöget, mellkas, csípő, térd nem érinti a talajt. Ha a fent említett követelmények bármelyike nem teljesül, az adott ismétlés szabálytalannak minősül, és elvételre kerül.

 

Wall ball sztenderdek:

 

Start pozícióban a versenyző álló helyzetben a Wall ball mögött áll. A labda felvétele után egy guggolást hajt végre, melynek során a csípő térd alá süllyed alsó pozícióban, sarok a földön marad. Felső pozícióban térd, csípő nyújtott helyzetbe kerül, a labdát pedig feldobja az előre meghatározott vonal fölé (hölgyek vonal alá, urak vonal fölé), majd lefelé elkapja azt. A dobás során a láb elemelkedhet a talajtól. Ha a dobást nem egy guggolás előzi meg, vagy alsó pozícióban a csípő nem süllyed térd alá, a labda nem érinti a fatáblát, nem kerül a labda az előre meghatározott vonal fölé, vagy a labda a földre esik, akkor a gyakorlat szabálytalannak minősül és az ismétlés elvételre kerül.

 

Farmer séta sztenderdek: 

 

A versenyző felveszi a talajról a kettlebelleket, amiket a lehető leggyorsabban eljuttat a kijelölt pontig, majd visszatér velük a kiinduló pozícióba. Amennyiben visszatéréskor a kettlebelleket nem kontrolláltan teszi le a versenyző, hanem ledobja őket, akkor meg kell ismételni a sétát.

 

 

Kiegészítés: más versenyeken szinte mindig felmerül, hogy adott esetben igazsátalannak érzik a versenyzők (legtöbbször tévesen, elfogultan), amit a bírák ítélnek. Ez a verseny hevében előfordul néha.
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a lehető legkorrektebb módon irányítja majd a szakmai gárda ezt a részt, azonban a feszültségek elkerülése végett: Aki emelkedett hangon, nem megfelelő stílusban, sportolói közegben nem megengedhető módon reagál, az azonnali kizárást von maga után!
Természetesen, ha előfordul vitás eset, (reméljük nem lesz ilyen) akkor bátran forduljatok a bíróhoz, vagy a vezető bíróhoz, de mindezt kulturált formában, a közegnek megfelelő módon és stílusban tegyétek. Ebben az esetben lesz lehetőség a kölcsönös kommunikációra.
Azonban a szélsőséges megnyilvánulások nem elfogadhatóak és azokat nem is tudjuk eltűrni.

 

Helyszín és időpont: 2020.02.26, Thor Gym Újbuda

Fődíj: 200.000,- Ft

3 fős csapatokat várunk, melyben a kikötés, hogy minden csapatban legalább egy női versenyzőnek szerepelni kell!

 

Támogatóink további különdíjakat biztosítanak, melyekről a részleteket a facebook oldalunkon találjátok majd meg.

A napot pedig méltóképpen fogjuk zárni, egy óriási ünnepléssel, ahol a 9. születésnapi torta mellett a tavalyi év kiemelkedő teljesítményeinek díjazása is megtörténik majd! Aztán persze buli kifulladásig!

Reméljük már gőzerővel készültök, mert a riválisok sem tesznek másképp!

 

Jelentkezés:

info@thorgym.hu

Jelentkezési díj: 21.000 Ft / csapat

A verseny díjának befizetése:

A részvételi díjat készpénzben a Thor Gym termeiben készpénzes befizetéssel tudjátok rendezni!

Mindenképpen írjatok emailen jelentkezést, hiszen a regisztráció csak így lesz teljes!

Kérlek al alábbi adatokat küldjétek el a levélben:
Csapatnév:
Versenyzők nevei:
Kapcsolattartási személy:
Edzőtök neve:
Illetve egy csapatképet küldjetek mailen.

A már befizetett összeget, vagy előleget nem áll módunkban visszatéríteni!

 

 

 

Tervezett IDŐREND:

Regisztráció, mérlegelés: 8:00-9:00 (végleges rajtlista után pontos időbeosztást küldünk emailen)

(8:30-9:00 bírói eligazítás)

Megnyitó, köszöntő: 9:00-9:15

Közös fotó

1. feladat, erő 9:30-10:45 (deadlift military press 3rm)

10 perces flightok lesznek, ~2 perc átállással az egyes körök között. (72p)

6 Flight

7 csapat versenyzik szimultán.

 

2. feladat, anaerob 11:00-11:45 (Thruster 5min amrap)  

5 perces flightok lesznek, ~2 perc átállással az egyes körök között. (42p)

6 Flight

7 csapat versenyzik szimultán

3. feladat, aerob 12:00-13:15 (Airbike, C2 amrap cal)

10 perces flightok lesznek, ~2 perc átállással az egyes körök között. (72p)

6 Flight

7 csapat versenyzik szimultán.

 

4. Döntő  13:45-14:15

kb. 20-30p

1 Flight

6 csapat versenyzik szimultán

Eredményhirdetés: -15:00